Wiesz, że cały pęczek rzodkiewki nadaje się zjedzenia? Różowa część pysznie chrupie na kanapce lub sałatce, ale liście też są jadalne! 💚 Można z nich zrobić smaczne pesto, które super smakuje dodane do makaronu lub sałatki 🤗 Później pokaże Wam moją dzisiejszą zieloną sałatkę z pesto, bo wyszła przepyszna 😊 Co jeszcze nadaje się do zjedzenia, a z przyzwyczajenia wyrzucamy to do śmieci? 🤔 Ja mrożę na przykład łodyżki od pietruszki - przydają się, kiedy gotuje wywar i nadają aromatu zupie 😋 Ogólnie mrożenie jest jednym z moich ulubionych sposobów na ograniczenie marnowania w kuchni. Kiedy wyjeżdżam i zostają mi warzywa, to mrożę je, a później wykorzystuje do zup lub sosów. Mrożone owoce znajdują zastosowanie w koktajlach lub porannej owsiance 💖 To naprawdę jest proste, a z takich mrożonych skarbów można wyczarować prawdziwe cuda 😎 _________________________________

#takababka #zerowaste #zerowastewkuchni #kuchniazerowaste #healthylifestyle #healthyfood #przepisyzerowaste #rzodkiewka #domowepesto #pesto

Sat, 27 Apr 2019, 13:48

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

takababka

Culinary

Cześć! Jestem Claudia i robię niezłe wałki w kuchni 🙌🏻 | Gdańsk, Poland | współpraca: kontakt@twobrokesisters.pl

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2020 promujbloga.pl
All rights reserved.